Schadeverzekering kosten verlagen 

Iedere Nederlander heeft verschillende schadeverzekeringen afgesloten. Denk hierbij aan een aansprakelijkheidsverzekering, autoverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering en ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Meestal sluit je één keer zo’n verzekering af en betaal je maandelijks je premie en kijk je er niet meer naar om. Maar wist je dat je de schadeverzekering kosten kunt verlagen? En dat kan veel eenvoudiger dan je misschien denkt.  

Schade 

Waar vroeger verzekeringscontracten voor soms wel 10 jaar werden afgesloten, zijn de huidige contracten maar 1 jaar geldig. Dit betekent dat je elk jaar kunt wisselen van verzekeraar als je dat zou willen. Als je dus op zoek bent om geld te besparen dan kun je de kosten voor je schadeverzekeringen eens onder de loep nemen. Online zijn verschillende vergelijkingssites te vinden waar je elke willekeurige verzekering kunt vergelijken en vaak ook afsluiten. Voor bijvoorbeeld een autoverzekering vul je je kenteken, woonplaats en gewenste dekking in en je krijgt snel een overzicht van verschillende verzekeraars en de premie die zij rekenen voor de door jou gewenste dekking. Misschien heb je nu bij je huidige verzekeraar de scherpste premie en loont het dus niet om over te stappen: prima, maar in veel gevallen kun je ergens anders goedkoper terecht. Zo’n vergelijkingssite biedt je vaak ook een overstapservice. Hiermee weet je zeker dat je niet onverzekerd rondrijdt en de nieuwe verzekeraar zorgt dat jouw huidige verzekering wordt opgezegd. Wel zo makkelijk.  

Door eens kritisch naar al je polissen te kijken en te vergelijken kun je de schadeverzekering kosten verlagen. Zo houd je meer geld over per maand voor andere dingen.