Neuscorrectie soms cosmetisch maar er zijn ook andere redenen voor

Een neusoperatie, dat is een ingreep uit de plastische chirurgie. Misschien kent u wel iemand die deze ingreep heeft ondergaan, of overweegt u dit zelf te laten doen. Alhoewel in bepaalde gevallen een dergelijke NeusCorrectie een cosmetische aard heeft, zijn er ook nog andere mogelijkheden. Sommige mensen hebben een medische reden voor de operatie. Zo kan de aanleiding bijvoorbeeld een snurk probleem zijn.

Dit komt voor, het grootste gedeelte van de uitgevoerde neuscorrecties heeft echter een cosmetische aard. Iemand kan al vanaf jongs af aan met een wens rondlopen om de neus aan te passen, maar bijvoorbeeld ook een auto ongeluk kan de neus in een andere stand hebben gezet. De neus kan bijvoorbeeld scheef zijn komen te staan. De neus is natuurlijk een belangrijk deel van het gezicht, deze zit immers in het midden van het gezicht. Wanneer de neus een andere vorm heeft gekregen valt dit dan ook vaak direct op.

Een scheve neus is overigens niet het enigste dat kan worden aangepast met een neuscorrectie. Zo kan bijvoorbeeld een bobbel op de neus ook worden aangepakt en kan een puntige neus ook worden veranderd. De ingreep wordt uitgevoerd door een chirurg die zich heeft gespecialiseerd in de plastische of cosmetische chirurgie. Vaak worden deze ingrepen bij een kliniek uitgevoerd, een kliniek voor plastische chirurgie. Als een neuscorrectie wordt overwegen is het belangrijk om de arts ook te laten kijken naar de rest van het gezicht. De nieuwe stand of aanpassen aan de neus moet namelijk wel passen. Tijdens een eerste consult met een chirurg worden deze zaken doorgesproken. Ook worden de risico’s van een ingreep besproken.